Вода у општини Инђија тренутно није за пиће

Санитарни инспектор Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију донео је Решење у којем се наводи да вода у општини Инђија има санитарно-хигијенских недостатака те у складу са тим забрањује њена употреба за пиће.

У складу са наведеним решењем, Штаб за ванредне ситуације општине Инђија одржаће ванредну седницу данас у 11 часова на којој ће се дефинисати даљи кораци, како би се новонастала ситуација превазишла, а грађанима општине обезбедила вода за пиће.

Након завршене седнице Штаба за ванредне ситуације, грађани општине Инђија ће бити обавештени на који начин ће се обезбедити пијаћа вода, до санирања тренутних хемијских недостатака.
Вода за пиће већ деценију је забрањена и у Зрењанину, а великих проблема има и у општини Оџаци, где је тренутно на снази забрана употребе воде у Каравукову.

Анализе Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, Агенције за заштиту животне средине и надлежних на Департману за хемију, биохемију и заштиту животне средине Природноматематичког факултета у Новом Саду показале су да је у Војводини хигијенска исправност воде за пиће највише угрожена.

 

You need to log in to vote

The blog owner requires users to be logged in to be able to vote for this post.

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.