Radovi Vodovoda

Интезивни радови ЈКП „Водовод и канализација“ у целој општини

Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ изводи бројне радове на целој територији општине Инђија. Поред свакодневног одржавања стабилности водоснабдевања, у „Водоводу“ су кренули са сервисирањем и реконструисањем водоводних чворишта које није вршено неколико деценија. По речима директора ЈКП „Водовод и канализација“ Драгољуба Трифуновића, након извршених радова губици у водоводној мрежи биће значајно смањени а стабилност водоснабдевања додатно побољшана.

Трифуновић је такође рекао да ће се ускоро на одводном канализационом одводу на излазу из Инђије ка С. Пазови уградити мерач отпадних вода, који до сада није постојао. Истовремено се ради и на водоводном и канализационом прикључку за два нова привредна субјекта у североисточној радној зони, тачније за логистички центар и Агромаркет.

Такође, у Чортановцима је у току постављање и уградња 12 хидраната чиме ће се додатно подићи капацитет потенцијалних прикључака на градску водоводну мрежу. До сада је у том насељеном месту на градску мрежу прикључено 68 домаћинстава.

 

bez-vode

ПРЕДМЕТ:  Обавештење

 

Обавештавамо мештане насеља Бешка да ће, у уторак дана 19.09.2017. године, услед планских радова на изворишту у Бешки, доћи до смањеног капацитета истог и пада притиска у водоводној мрежи уз могућност прекида рада система водоснабдевања у целом насељу Бешка у периоду од 07 – 15 часова.

 

С поштовањем,

ЈКП „Водовод и канализација“ Инђија

ПРЕДМЕТ: Обавештење о прекиду водоснабдевања – петак, 01.09.2017.

Обавештавамо потрошаче у насељима Бешка и Чортановци да ће услед планских радова на одржавању водоводне мреже, у петак 01.09.2017. године, у периоду од 7 до 15 часова, бити прекинуто водоснабдевање у наведеним насељима.

С поштовањем,

ЈКП „Водовод и канализација Инђија ЈП“ Инђија

 

ПРЕДМЕТ:  Обавештење

 

 

Обавештавамо потрошаче у улици Душана Јерковића непарна страна између улица Трејдјуник и Занатлијске, да ће у понедељак дана 28.08.2017. године због планских радова на уличној водоводној мрежи у периоду од 11-15 часова бити прекинуто водоснабдевање.

 

С поштовањем,

За ЈКП „Водовод и канализација“ Инђија

Владимир Зорић, дипл.грађ.инж.

 

ПРЕДМЕТ:  Обавештење

 

Обавештавамо мештане насеља Бешка да ће у петак дана 18.08.2017. године услед планских радова на електроенергетској мрежи и престанка снабдевања електричном енергијом изворишта у Бешки, бити прекинуто водоснабдевање у целом насељу Бешка у периоду од 08 – 14 часова.

 

С поштовањем,

ЈКП „Водовод и канализација“ Инђија

Владимир Зорић, дипл.грађ.инж.

 

voda cesma ruka

Водоснабдевање стабилно, позив за рационално коришћење

Општина Инђија нема проблема за резервама воде и водоснабдевањем на својој територији, упркос екстремно високим температурама које погађају нашу земљу. На редовном састанку Сисема 48, директор ЈКП „Водовод и канализација“  Драгољуб Трифуновић је известио да су резерве воде скоро на максимуму, да није угрожено водоснабдевање и да грађани Инђије немају разлога за бригу да ће се вршити рестрикција.

Међутим, приметна је повећана нерационална потрошња пијаће воде у виду заливања травњака, башти и слично, што је у датим околностима непотребно расипање. Због тога се апелује на све привредне субјекте и грађане да се уздрже од таквих активности како не би долазило до слабљења притиска у одређеним деловима општине.

Како најављују из Републичког хидрометеоролошког завода, високе температуре очекујемо и у наредним данима, и због тога је веома важно да воду користимо рационално како би је сви суграђани имали у довољним количинама.

Општинско руководство је максимално ангажовано за обезбеђивање стабилног водоснабдевања а добијена средства из Покрајине и потписивање неколико уговора последњих неколико недеља за изградњу нових бунара, говори у прилог томе.

 

Ugovor od pokrajine za bunar

 

Снажна финансијска инјекција за изградњу новог бунара

Општина Инђија добила је од Управе за капитална улагања АП Војводине 27.171.573,05 динара бесповратних средстава за суфинансирање пројекта изградње батерије 25 на инђијском изворишту, са повезним цевоводима и хидромашинским и електричним радовима. Укупна вредност пројекта износи скоро 34 милиона динара, а конкурсом за финансирање и суфинансирање пројеката у области водоснабдевања и заштита вода Управа за капитална улагања учествује са 80% а Општина Инђија са 20 одсто средстава.

Изградња новог бунара је стратешки изузетно значајан пројекат јер се тиме додатно повећава стабилност водоснабдевања у целој општини, друго, обезбеђује се довољна количина воде за пуштање фабрике воде у пробни рад као и за задовољавање потреба нових инвеститора који су дошли и који се очекују у наредном периоду.

Влада АП Војводине и Управа за капитална улагања су препознали стратешки интерес општине Инђије за завршетак приоритетних инфраструктурних пројеката и одобравањем средстава дали снажан импулс економском развијању инђијске општине.

Локална самоуправа је показала агилност у изради пројекта имајући у виду да није затечен ниједан приликом прошлогодишње смене руководства. Иначе, у току су у изради многобројни стратешки пројекти чија се реализација очекује у скорије време а који ће значајно подићи квалитет живота свих грађана општине Инђија.

 

voda

ПРЕДМЕТ: Обавештење о прекиду водоснабдевања – четвртак 13.07.2017.

Обавештавамо мештане насеља Бешка да ће се услед  искључења струје у Млинској улици, у четвртак 13.07.2017. године, у периоду од 08:30 до 13 часова, водоснабдевање одвијати са смањеним притиском, а у појединим деловима насеља Бешка ће доћи и до поптпуног престанка водоснабдевања због немогућности функционисања изворишта Бешка.

С поштовањем,

ЈКП „Водовод и канализација Инђија ЈП“ Инђија

Ugovor za bunar i kanalizaciju

Инђији 30 милиона динара за изградњу новог бунара и канализације у индустријској зони

Општина Инђија добила је 30 милиона динара за два пројекта на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство о додели бесповратних средстава за суфинансирање изградње и реконструкције водних објеката у јавној својини. Изградњом новог бунара Б24 и повезних цевовада стећи ће се услови за пуштање фабрике воде у погон а самим тим повећаће се се квалитет и сигурност водоснабдевања. Другим уговором суфинансира се изградња фекалне канализације у североисточној радној зони у износу од 50 одсто.

Покрајински секретар Вук Радојевић уручио је уговоре за 16 локалних самоуправа. Говорећи о значају подршке локалним самоуправама кроз суфинансирање и бесповратна средства, Радојевић је истакао је да ће секретаријат наставити да снажно подржава локалне самоуправе. „Морам да напоменем да је укупна вредност пројеката који ће бити реализовани око 280 милиона динара. Учешће секретеријата је око 180 милиона динара или процентуално 68% од укупне вредности инвестиција а локалне самоуправе ће издвојити за ове намене око 90 милиона динара то јесте 32% учешћа“, рекао је Радојевић.

SKE_4733

Према речима директора јавног комуналног предузећа „Водовод и каналаизација“ Драгољуба Трифуновића, добијена средства су изузетно важна имајући у виду тешко стање у локалном буџету као и важност реализације зацртаних циљева. „Први уговор односи се на изградњу нове батерије бунара на инђијском изворишту са комплетним подземним цевоводом чиме би требало да добијемо још око 20 литара у секунди неопходних за будуће пуштање фабрике воде у рад. Други пројекат се односи на наставак изградње фекалне канализације у североисточној индустријској зони. То нам је нарочито важно зато што ових дана треба да потпишемо неколико озбиљних писама о намерама са домаћим и страним инвеститорима, што је апсолутно од пресудне важности за развој локалне самоуправе“, истакао је Трифуновић.

Иначе, општина Инђија је једина сремска општина која је аплицирала на покрајинском конкурсу и добила значајна средства за реализацију капиталних пројеката.

 

bez-vode

ПРЕДМЕТ: Обавештење о прекиду водоснабдевања – петак 07.07.2017.

 

Обавештавамо мештане насеља Крчедин да ће услед услед хаварије на изворишту, у петак 07.07.2017. године, доћи до прекида водоснабдевања у насељу Крчедин у периоду од 10 до 22 часова.

С поштовањем,

ЈКП „Водовод и канализација Инђија ЈП“ Инђија

 

You need to log in to vote

The blog owner requires users to be logged in to be able to vote for this post.

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.